welkom‎ > ‎workshops‎ > ‎

reeds gegeven workshops

1.twee voorbeelden van een geboortekastje
2.Metamorfose tot geisha of clown


Van een euromini-popje maken wij een geisha of een clown.De popjes zijn in verschillende taferelen te plaatsen. bijv.

nog meer mogelijkheden


aanvullende informatie geisha

Duur: een dag (10.00- 16.00) Kosten: 52,50 euro, inclusief lunch, koffie en thee Meenemen: eigen stofschaar, Heeft u verder eigen gereedschap, waarmee u prettig werkt, neem mee. Vereisten : enige ervaring met plakken en/of naaien Bij de geisha is handigheid met het haar nodig. Bij de clown wordt het gezicht geschilderd. Indien gewenst wordt u natuurlijk geholpen. In principe is al het benodigde materiaal aanwezig; popjes, verf, lijm, stof passend bij het onderwerp enz. Heeft u een leuke aanvulling, neem het dan mee.

Werkwijze: we beginnen met het slopen van popjes (een voor de clown en twee voor de geisha. Dan doen we de aanpassingen aan het gezicht, gevolgd door lichaam, kleding en tenslotte het kapsel. Voor de geisha is een ruime keuze aan stoffen aanwezig, inclusief die van de foto. Per dag kan hooguit een popje gerestyled worden.

3. Arreslee, geschikt voor ijsplezier of de kerstman


informatie bij arreslee

Duur: een dag (10.00- 16.00) Kosten: 35 euro, inclusief lunch, koffie en thee Meenemen: indien in bezit, een spijkerduwer, stofschaar Heeft u verder eigen gereedschap, waarmee u prettig werkt, neem mee. Vereisten : houten onderdelen lijmen, schilderen en bekleden. Om de slee compleet klaar te krijgen moet stevig doorgewerkt worden. Werkwijze: we beginnen met het schilderen van het zitgedeelte en de zijkanten, terwijl deze drogen wordt het zitgedeelte verder in elkaar gezet. De banken worden bekleed en de versieringen aangebracht. Tot slot wordt alles nog eens gelakt. Een warme plaid en een popje maken het af.

4. het inrichten van een kabinetkast tot poppenhuiskast (1:144)


We leggen electriciteit aan, leggen vloeren, behangen en meubileren. U kunt kiezen uit een noten- mahonie- of ongeschilderde kast. De laatste kunt u in elke door u gewenste kleur afmaken.

indien geen beeld dubbelklikken
Nadere informatie:

Het inrichten van een 1:144 kast, kost bijna netzoveel tijd, als een 1:12 kast. Twee dagen moet genoeg zijn om een goede start te maken en enkele technieken te leren, zodat de rest zonodig thuis afgemaakt kan worden. Het resultaat wordt in elk geval bijzonder.

Dag 1 vloeren, muren, schouwen, lampen maken en licht aansluiten. Voor het behang, vind ik zelf het voorbeeld uit DHN erg leuk, maar er zijn uiteraard meer mogelijkheden en keuzes.
Dag 2 het inrichten met meubels etc. Voor de meubels zijn gelaserde pakketjes aanwezig en er zijn voorbeelden om met simpel materiaal zelf een inrichting te maken. Het leukst is natuurlijk een combinatie van beide.
U krijgt: behalve koffie/thee en lunch, een kast, 9 lampjes, 3 popjes, materiaal om te stofferen, een aantal gelaserde meubelsetjes en materiaal om zelf meubeltjes te maken. Het is altijd mogelijk meer of andere dingen te kopen, meer meubelsetjes, meer lampjes, huisdieren, een transformator voor de lampjes enz. Heeft u al onderdelen, dan neemt u die gewoon mee. Eventueel wordt de prijs aangepast.
De prijs bedraagt 65 euro per dag all-in.
Een nieuwe workshop start bij voldoende deelnemers. De workshop vindt ivm winkeldagen plaats op een dinsdag, woensdag of donderdag.
Aantal deelnemers minimaal 4


het resultaat van een deelneemster

5winter/kersttafereel / lente/herfst tafereel in een driehoek,
Het kan een binnen of buitentafereel zijn of een combinatie. We gaan ons te buiten aan alles wat mogelijk is in de winter, warm haardvuur met taart en koekjes of een dik boek, kerstversieringen en kerstboom, gezellige popjes. Een gezellige kerstkamer. Voor buiten natuurlijk de kerstkrans aan de deur, kerstbomen al dan niet opgetuigd, sneeuwpoppen, sleetjes, dik aangeklede popjes, diverse attributen, die je in een tuin kunt tegen komen en natuurlijk veel sneeuw.


6.het maken van een stijlkamer.
Kunt u ook wegdromen bij een kijkkast van Brooke Tucker? Is dat ook uw stijl of heeft u een totaal andere. Anto Pieck mischien of Laura Ashley? Romantisch of basic?

Aan de hand van het maken van een kijkkast, ontwikkelt u uw eigen stijl. We besteden veel aandacht aan het nemen van beslissingen, uw eigen, wel te verstaan.
Dus geen voorbeeld om precies na te maken, maar hulp om uw eigen idee uit te werken.Wel geven we aan de hand van voorbeelden een stukje theorie. Hoe richt je een kast in, hoe maak je het spannend. Waarom valt u wel wel op de ene kijkkast en niet op de andere.
In de eerste bijeenkomst gebruiken we een basiskijkkast, waarvan en waarin de de muren kunnen schuiven, vloeren deels verhoogd of verlaagd kunnen worden, deuren en ramen op verschillende plaatsen gezet worden, nissen aangebracht worden.etc. Daarna wordt de kijkkast definitief gemaakt. Of u doet hetzelf of ik doe het voor u.
Meestal heeft iemand wel een uitgangspunt voor de kast. Dat kan een servies zijn een eetkamer of slaapkamerstel of een mooi behang of wat dan ook. Neem dit allemaal mee. Ook de plaats waar de kast later in uw huis moet staan kan de grootte en omvang bepalen.Bedenk hoe de lichtval op die plek is, kan de kast op ooghoogte staan of laag of hoog. Dit is medebepalend voor de inrichting. We vormen tijdelijk een clubje, dat in meerdere dagdelen eigen droomkamers maakt. U krijgt en geeft opbouwende kritiek van /aan anderen, dus u moet tegen een stootje kunnen. U leert uw eigen idee te verwoorden, dus wat iedereen ook zegt, u neemt uw eigen beslissing, want het is uw stijl en het wordt uw kamer.
Kosten 7,50 euro per dagdeel. U kunt uw eigen spullen meenemen. Heeft u meer nodig, dan krijgt u tijdens de cursus 10% korting op aankopen. U heeft zo uw eigen kosten in de hand.

7. theatertje 1:12 maken

We maken een theater, met mogelijkheid voor verschillende decors, met mooi gedrapeerde gordijnen etc. Welk stuk wordt gespeeld beslist u daarna zelf, concert, toneel, ballet enz. De theaters worden geverfd of behangen (william morris behang) naar keuze.
8.workshop Legolas

Een popje van Helena Reijnen wordt aangekleed als Legolas, een figuur uit het boek In de ban van de ring.9.elektriciteit aanleggen

Interesse? stuur vrijblijvend een mail naar
info@eenoptwaalf.nl met
uw naam adres en telefoonnummer
voorkeur dag van de week
het onderwerp van uw interesse


vragen en/of aanmelding:

telefoon of mail, zie hieronder 
Comments