nieuws

nieuw in de collectie
 huizen met steenstructuur voorgefreesd , zie voor voorbeelden 
huizen te koop  
driehoekjes met structuur naar keuze voorgefreesd (steentjes, tegels, hout)
kijkkasten met structuur naar keuze voorgefreesd


Te zien op de beurs in Ulft , twee variaties van de verhalenboom, de boom van atelier eenoptwaalf en die van de kleine poppenkast.

 voor foto's zie  de verhalenboom / the storytree

Fantasiebomen.

Fantasiebomen bestaan. Ze kunnen bijzonder zijn van zichzelf, of van de levende wezens die erin wonen, of van de ideeën, verhalen of gedachten.

Ze kunnen in vele vormen bestaan. Zo zijn er stambomen, elfenbomen, kabouterbomen, gedichtenbomen, woonbomen, sprookjesbomen, boomhutten,  enz.

Dit is een Verhalenboom.

In de basis van de boom ziet u  een oude man, die vergroeid is met de stam. Hij is de verteller. Verder ziet u in de boom vier elfjes. Zij verzorgen de boom en de verteller. Op en onder de bladen zijn verhalen uitgebeeld. Neem plaats op een stoel of kruk onder de boom, groet de verteller en noem de  naam van het verhaal dat u wilt horen. Echter..…deze keer is dat niet voldoende. U moet de namen van de verhalen invullen op de achterzijde van dit formulier. Het is op onze stand te verkrijgen en in te leveren of via de site aan te vragen.  Per mail inleveren mag ook.

In de boom zijn 15 verhalen  verwerkt. Om precies te zijn één gezegde, één kinderliedje, acht oude sprookjes en vijf moderne sprookjes of fantasy. Van de verhalen ziet u maar een klein deel, niet het hele verhaal. Kijk met uw eigen fantasie. Omdat de boom maar beperkte plaats heeft, zijn de taferelen en het aantal personen  aangepast.  Ziet u bijvoorbeeld een wolf en drie geitjes, dan kan dat toch het sprookje van de wolf en de zeven geitjes zijn. Ziet u geen enkel geitje, denk dan aan  een ander sprookje.

Schrijf de naam van het verhaal, het personage en de schrijver. Weet u het niet precies meer dan kan een korte beschrijving ook helpen. Uw antwoord kan dan toch goed gerekend worden. Wie weet ziet u meer dan ik en reken ik het toch goed.

De sluitingsdatum voor het inleveren van uw oplossingen is  15 april 2016.

Diegene met de meeste  goede antwoorden, ontvangt een gratis bouwpakket ter waarde van 45 €. Als er meer goede inzendingen zijn wordt er geloot.

  wedstrijd : wilt u meedoen aan de wedstrijd, selecteer en kopieer het wedstrijd formulier en/of stuur de antwoorden naar info@eenoptwaalf.nl  

              

Oplossing  verhalen boom

 Van boven naar beneden en van links naar rechts

1.    Hans en grietje              gebroeders  Grimm

2.    Het meisje met de zwavelstokjes    Hans Anderson

3.    Roodkapje                      Moeder de gans Charles Perrault 2.Grimm

4.    Alice in Wonderland         Lewis Carroll=C.L.Dodgon

5.    Goudlokje en de drie beren       Gerda Muller

6.    Bij  uit de serie Fitz en de nar Robin Hobb

7.    Waterschapsheuvel     Richard Adams

8.    De nieuwe kleren van de keizer        Hans Anderson

9.    Repelsteeltje                   gebroeders  Grimm

10.  Aragorn  en Legolas     in de ban van de ring   Tolkien

11.  Prinses en de kikkerkoning       gebroeders  Grimm

12.  Sneeuwitje                      gebroeders  Grimm

13.  Gelaarsde kat           Moeder de gans Charles Perrault over de markies van Carabas

14.  Paarlen voor de zwijnen gooien      gezegde

15.  Ik zag twee beren broodje smeren             kinderliedje


Alle deelmers worden hartelijk  bedankt voor hun deelname.

De deelnemers hebben allemaal een gezonde fantasie gehad, want als ze het duidelijk niet wisten, verzonnen ze bijna zelf een verhaal. prachtig soms, maar helaas toch niet goed. Misschien zegt u bij het zien van de uitslag o ja natuurlijk!  of u zegt , zulke boeken lees ik niet. Nu direct aan beginnen dan, ik wacht wel even..

Het was een hele moeilijke puzzel. Van de 15 verhalen zijn er maximaal 13 geraden.

verhaal 7,9 en 10 werden het minste geraden. Zoek op internet naar het hoe van de verhalen, als u meer wilt weten.

Een verhaal is nooit geraden. dat is verhaal 6. Het verhaal van Bij.

Ten tijde van het boomprojekt was ik juist een nieuw boek van Robin Hobb aan het lezen..Ik ben gek op boeken en nog gekker op trilogieën.en helemaal gek van een serie trilogieën. Denkend dat het verhaal afgelopen was kwam Hobb toch met een nieuwe. Deel een en twee heb ik al gelezen , nu wacht ik  met smart op deel drie. Ik weet dus  nog niet hoe het afloopt.

Deze nieuwe trilogie is heel poëtisch  met oude en nieuwe figuren. Bij is daarin een nieuwe hoofdfiguur. Ze wordt geboren  in het eerste deel van deze trilogie. Voor dat popje wilde ik een tafereel maken. In de boom werd plaats gemaakt. Ze zit in een lavendel veld bij de bijenkorven van haar overleden moeder. Een plek waar ze vaak heen gaat als ze zich alleen voelt.  De kat ,die haar soms helpt en soms tegenwerkt, staat bij haar. Ze is een meisje , maar lijkt door haar kleding  op een jongen. Dat is ook de reden dat ze op een naar moment ontvoerd wordt. Mocht u de boeken ook gaan lezen begin dan wel bij de eerste trilogie. En  houdt dan de volgende volgorde aan.

Zieners (3 boeken), Levende schepen (3 boeken), Boeken van de Nar (3 boeken), Kronieken van de Wilde Regenlanden (4 boeken), Boeken van Fitz en de Nar (2 boeken tot nu toe). De lezer die dit teveel vindt en bij dezelfde hoofdpersonen wil blijven, begint met de Zieners, leest dan de Boeken van de Nar en kan dan direct starten met de allernieuwste boeken van Fitz en de nar

Ook al heeft u geen prijs gewonnen, dan is deze tip toch een mooie troostprijs. Geniet ervan

De vier deelnemers met de hoogste score waren:

Thea van Hasselt, hoewel zij 7 minuten te laat binnen was

.Gabriel van der Blij, die met plezier meedeed ,maar afzag van de prijs.

Deze twee krijgen dus wel  een eervolle vermelding . Zij hadden er toch maar dertien goed.

Dit betekent dat er geloot moet worden tussen

Lucas Koek en  Rozemarijn Gierhink,

Beiden hebben het formulier ingeleverd op de beurs , dus er niet eens  zo lang over nagedacht als de anderen. Ik vind ze allebei heel knap en heb daarom besloten in plaats van een grote prijs twee tweede prijzen toe te kennen. Niet een bouwpakket van een grote boom, maar twee pakketten van de kleine boom ter waarde van 32 euros. Beide gefeliciteerd.

N.B. Als mijn griep weer over is krijgt iedereen nog persoonlijk bericht.